Školy hledají aktivity na vzduchu, obliba golfu mezi dětmi tak roste

Odložený zářijový Turnaj základních škol a také zprávy z různých koutů republiky potvrzují, že golf jako outdoorový sport táhne nové dětské zájemce. Období po ukončení koronavirových opatřeních potvrdilo odhady expertů, že bude zvýšený zájem o sportovní kroužky provozované na čerstvém vzduchu. Golfu letošní podzim nejen kvůli počasí skutečně přeje.

Už start nového školního roku a kampaň České golfové federace Učíme se, hýbeme se dávaly najevo, kam také chce český golf směrovat aktivity, aby zvýšil zájem o náš sport. Návrat do lavic ale přinesl i zvýšenou aktivitu školních zařízení, která hledají nové možnosti pro různé kroužky. Současné podmínky totiž nahrávají tomu, aby děti měly pravidelný pohyb spíše mimo školní budovy a tělocvičny, alespoň dokud to počasí umožní.

Řada klubů se proto správně rozhodla vyjít těmto potřebám naproti. Uspořádaly, nebo to ještě mají v plánu, ukázkové akce pro školy, které hledají nové možnosti pro svoji činnost. Předváděcí akce zorganizovali v Golf Clubu Osyčina, dokonce dvoudenní představení golfu pro Základní školu sluchově postižených uspořádali v Kravařích, kde podobné akce navíc chystají i pro jiné školy. „Akce měla mezi žáky i dospělými značný ohlas a probudila silný zájem o golf. Děkuji, že takovéto akce pořádáte, děkuji za naše děti, které jsou nadšeny,“ poděkoval následně v mailové korespondenci ředitel školy Libor Suchoň.

Přitáhnout děti ke golfu se ale snaží i jinde. Ve spolupráci s GC Stará Boleslav se golf představil například během Festivalu sportu pro půltisícovku dětí na ZŠ Výslunní v Brandýse nad Labem, Hořehledští zase ukázali golf v tom nejlepším světle pro třetí až šesté třídy na ZŠ Spálené Poříčí.

Na děti byl zaměřen i Den otevřených dveří na Ypsilonu u Liberce, na který přes nepřízeň počasí dorazilo na 600 zájemců, což předčilo i odhady organizátorů. „Ve spojení s projektem Se školou na golf jsme zaujali mnoho talentovaných dětí a jsme si jisti, že jsme na dobré cestě k rozvoji naší golfové akademie a také založení tréninkového centra mládeže,“ plánuje ředitel resortu Martin Trita další aktivity směrem k dětským kategoriím.

Vstup do nového školního roku byl důležitý i pro školy, které v projektu Se školou na golf již působí. Každým rokem se mohou těšit na Turnaj základních škol v dovednostních soutěžích. Letos se družstva sjela na Dýšinu a jeho účastníci včetně učitelů i ředitelů pomáhali natočit vydařené VIDEO, v kterém vyzdvihli devět důvodů, proč by děti měly hrát golf.


 


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Modré džíny

Nejméně vhodné jsou na golf, stejně jako pro většinu jiných sportů, modré džíny. Kdysi znamenali nižší společenský status. Dnes je nenosíme pro jejich nepraktičnost. Golfová etiketa naopak doporučuje nošení trička s límečkem (nebo se stojáčkem) a dlouhé kalhoty. Pokud kraťasy, tak ke kolenům. Moderní doba však do golfu přinesla uvolněný styl. Proto než se vypravíš na golf, stačí zvolit sportovní a komfortní oblečení a pohodlné boty.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde