Golf v podzámčí: nádherná zkušenost v krásném prostředí

Golfová hřiště v České republice dokážou překvapit svou rozmanitostí. Hraje se v místech, která prošla důkladnou rekultivací, v krásně zasazených místech v horách a podhůří, předměstí velkých městských aglomerací, ale také například v zámeckých parcích, nebo alespoň hradům a zámkům nadosah.

Zahrát si golf v zámeckém parku? Takovou možnost máte hned na několika hřištích v Česku. A nutno říct, že vždy je to zážitek, který ukojí všechny golfistovy touhy. Ke sportovní výzvě se přidává výjimečnost a duch prostředí zámeckého parku, do něhož jsou hřiště citlivě zakomponována. A navíc sportovní zážitek můžete spojit s následnou prohlídkou místní kulturní památky, pokud je samozřejmě otevřena veřejnosti.

Zahrát si v zámeckém praku je sice nádherná zkušenost, ale také často nijak snadná. Především proto, že fairwaye jsou úzké a lemovány vzrostlými stromy, s množstvím vodních pastí. Asi už nikdo nespočítá, kolik utopených míčků spočívá na dně jezera na deváté jamce hřiště u zámku Štiřín, jednom z nejtěžších pětiparů v Česku.

Zahrát si golf v zámeckém parku můžete i na severu Moravy. V Šilheřovicích na dohled romantického zámku se secesními prvky a už cestou po první jamce nemůžete přehlédnout ani rozlehlou Neptunovu kašnu, která prošla nedávno rekonstrukcí. V nedalekých Kravařích je osmnáct jamek zasazeno do anglického parku kolem místního barokního zámku. Charakter hřišti vtiskly staleté stromy i množství vodních překážek.

Harmonii, klid i výzvu zažijete na hřišti v anglickém parku u klasicistního zámku Kynžvart, u kterého navíc končíte hru na zdejším 18. greenu. Zámeček, který se změnil v hotel, je centrem resortu Konopiště, které nabízí dvě osmnáctky Radecký a D’Este plus veřejnou devítku, vyhlášená turistická atrakce je nedaleko.

Nevšedním zážitkem jsou i malebné devítky v Bechyni a Hrádku u Nechanic, stejně jako v Krásném Dvoře, byť hřiště v místním anglickém parku má jen šest jamek a je určeno spíše pro začátečníky. Naleznete na něm ale krásný novogotický templ. Skvěle si zahrajete na šestijamkovém veřejném hřišti s parem 18 ve Slavkově u Brna (Golf Resort Austerlitz), které je přímo ve zdejším zámeckém parku. Zámek Mystěves je zase středobodem stejnojmenného golfového areálu s anglickým parkem.

Ale jsou samozřejmě i hřiště, která sice nenaleznete přímo v zámeckém parku, ale historická stavba k nim tak nějak patří, především kvůli výhledu na něj, jak jsou na to zvyklí hráči v Hluboké nad Vltavou. Zapomenout nemůžeme na nádherné kulisy slavného hradu Karlštejn ležícího na protější straně údolí stejnojmenné osmnáctky, nadohled hradu je jaké golfové hřiště v Grabštejně.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Driver

Driver má v bagu výsostné postavení a používá se výhradně při odpalu míčku z týčka. Touto holí s největší hlavou, nejvýraznějším zvukem při úderu a nejdelším shaftem dosahují nejlepší hráči úderů se vzdáleností kolem 300 metrů. Pro začínajícího hráče je driver zároveň nejhůře ovladatelnou holí, protože sebemenší chyba v odpalu vychýlí míček z osy letu, takže je dopad značně nepřesný. Proto driver používají až zkušení golfisté.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde